Goodie- ja Hyrtti-kissat testaavat Virbacia osa 1

Meiltä löytyy kotoa kaksi kissaa, 3-vuotias cornish rex Hyrtti sekä 8-vuotias sfinx Goodie. Kissat ovat tähän asti syöneet eläinkaupasta ostettavaa nappulaa, jota on kupissa aina tarjolla. Märkäruokaa tai lihaa ne ovat saaneet pari kertaa viikossa.

Vasemmalla cornish rex Hyrtti ja oikealla sfinx Goodie.

Ruoan vaihtamisessa Virbacin Veterinary HPM -sarjan leikatuille aikuisille kissoille tarkoitettuun lohenmakuiseen ruokaan kiinnosti erityisesti se, miten sfinxin herkkä iho reagoi aiempaa vähärasvaisempaan ruokaan. Proteiinia tässä Virbacin ruoassa taas on enemmän, joten sen puolesta odotamme mielenkiinnolla mahdollisia muutoksia kissojen painossa, ruokailutavoissa tai aktiivisuudessa.

Alusta asti ruoka maistui molemmille kissoille erinomaisesti. Ainoan miinuksen ruoan koostumuksesta antaisin siitä, että se on ainakin aiempaan ruokaamme verrattuna nappulakokona aavistuksen suurempaa. Tästä johtuen Goodie on ajoittain pureskellut ruokaansa aiempaa huonommin, sillä sen on hampaat vähän huonommassa kunnossa.

Ruoan vaihdoimme melko nopeasti, neljässä päivässä, sillä vanha ruoka oli päässyt hieman liian vähäksi ennen vaihdon aloittamista. Todennäköisesti tästä suhteellisen nopeasta vaihdosta johtuen herkkävatsaisemman Goodien maha meni vähän löysäksi. Tämä oli kuitenkin aika odotettavissa, sillä Goodie on aina ollut herkkävatsainen ja arkana kissana sen maha menee helposti sekaisin ruoan muutosten lisäksi esimerkiksi pienissä stressitilanteissa. Hyrtti ei reagoinut vatsallaan ruoan vaihdokseen mitenkään.

"Olen vähän varovainen tyyppi, mutta viime aikoina olen viihtynyt enemmän ihmisten seurassa. Paras paikka on kuitenkin peiton alla!"Kissat ovat nyt syöneet uutta ruokaa noin puolitoista viikkoa, ja tänä aikana olemme huomanneet niiden juomisen lisääntyneen jonkin verran. Goodie on ollut aiempaa aktiivisempi, yleensä se on enimmäkseen omissa oloissaan mutta nyt viimeisen viikon ajan se on leikkinyt enemmän sekä myös hakeutunut enemmän ihmisten seuraan. Hyrtti taas on ollut aika pitkälle entisensä, eli hyvin aktiivinen ja seurallinen kissa. Näin lyhyessä ajassa ei ole ollut havaittavissa vielä mitään muutosta kissojen painossa, ihossa tai karvapeitteessä. Ehkäpä näihin liittyvät vaikutukset ovat näkyvillä vasta testausjakson lopussa.