Riepulle löytyi hyvä raakaruoan korvaaja reissuille ja koulutusnamiksi

Ruokatestin loppu lähenee ja samoin käy nappulapussin pohjalle. Sekös Riepua surettaa. (Joku toinenkin on vaanimassa jos sattuis saamaan ylimääräisen ruoka-annoksen).

Vasemmalta Riepu, Dina ja Taira. Näistä kolmesta Riepu pääsi brändilähettilääksi, mutta taisi nappulat maistui muillekin. (C) Iita Sillanpää

Meillä oli siis testissä Virbacin leikatuille ja helposti lihoville pienille koirille tarkoitettu versio. Riepu on sterkattu mutta aktiivinen agilitykoira, jolta ikävä kyllä löytyy myös leikkauksella korjattua kinnervikaa ja huononsorttiset lonkat. Siksi erityisesti meillä painonhallinta on tärkeää. Riepu laihtuikin testijakson aikana 7,2 kilosta 6,7 kiloon, mikä alkaa olla jo lähellä ihannetta. Olen todella tyytyväinen. Lisäksi olin ennen testiä hieman huolissani siitä että riittääkö nappularuokavaliolla energiat aktiiviiseen treenaukseen, varsinkin kun kyseessä oli painonhallintaruoka, mutta onneksi ihan turhaan. Hyvin tuo pieni sähikäinen radalla pörisi, tehtiin testijakson aikana meidän ensimmäiset nollavoitotkin (neljissä kisoissa putkeen) ja noustiin ykkösistä kakkosiin!

Hyppy kulkee! (C) Iita Sillanpää

Ruoka maistui loistavasti alusta asti ja siirtyminen siihen raakaruuasta sujui helposti. Riepu onkin toisaalta aina ollut ahne ja teräsvatsa, mutta tämä nappula maistui talouden muillekkin hurtille hätävarana kun sitä jatkoa ajatellen testattiin. Loistavaa että on ainakin yksi nappula, joka uppoaa kaikille. Tämä oli vielä niin maukasta että se toimi hyvin myös treeninamina kaikilla kolmella. Testijakson aikana taskut ja sormet ovatkin pysyneet hyvinkin siisteinä verrattuna siihen että siellä olisi ollut vaikka nakkia tai lihapullia :)

Onko jo ruoka-aika?

Mitään muuta moitittavaa en oikein keksinyt kuin sen nappula vs. raaka takuuongelman eli tavaran tulo peräpäästä lisääntyy nappularuokavaliolla valtaisasti. Jatkuvaan käyttöön tätä en siis ota vaan lauma jatkaa raakailulla, mutta tämä menee ehdottomasti hankintalistalle reissuja, hoitopaikkoja ja treenejä ajatellen. Kun sama nappula kerran maistui kaikille ja kaikki meidän tytöt ovat leikattuja, on tässä näppärä ruoka esimerkiksi pohjoisen lomia varten, jolloin täysipainoisen raakaruokalun toteuttaminen tuntuu haastavalta. Hoitoon viedessäkin nappulapussi on ollut paljon toivotumpi seuralainen kuin erilaiset lihapaketit lisineen. Jos syöttäisin pelkkää nappulaa, tämä olisi meidän valinta!

+ Maistuvuus
+ Helppous
+ Painon pudotus
+ Turkki
+ Hengitys on haissut vähemmän
- Jätösten määrä

Käy lukemassa Riepun ja kumppanien kuulumisia Suvin blogista http://iloahantiin.blogspot.fi/.